top of page
The Hyh Courtyards Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
The Hyh Courtyards Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
The Hyh Courtyards Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
The Hyh Courtyards Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
The Hyh Courtyards Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
The Hyh Courtyards Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
The Hyh Courtyards Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors

The Hyh Courtyards
London

 

Our proposal has two aims: to provide privacy for the tenants and a beautiful background for everyone. We propose to grow a colourful living
wall along the perimeter of the garden and to widen the boundary wall to form a continuous bench along the pavement.


We propose to convert the current linear buildings of the Hyh House into a quiet, colourful courtyard, with open arms to the city. Based on
the conditions of shading and root extensions, we have devised a planting strategy based on the combination of mixed indigenous hedgerows,
layered planting and fruit trees that will form the new extension of the Hyh House. The hedgerows form the structure of the perimeter wall:
their reduced root spread and the ability to grow in shady areas, combined with the colourful flowering and berries, deliver a barrier from
noise and pollution, as well as a beautiful backdrop for the street life.


The garden is further enhanced through files of fruit trees. The views from the garden to the exterior are partially preserved through the
main access points. The new courtyard will be a tranquil space for residents to enjoy safely. Finally, we propose to pave the strip of land closest to the boundary wall, to form a 600mm deep bench along the road: a concession to the city and a place for all residents to see the city from close.
The current budget does not allow for the construction of rain gardens within the courtyard, which would provide relief to the flood-prone
area, as well as enhance the landscape and biodiversity in the courtyard.

To read more, please download our project sheet here.

Completion year

2019

bottom of page