top of page
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects
Loop House Bridgeman Road Teddington Ecology Sustainability Contemporary Residential Architecture Unagru East London Architects

Loop House
Teddington, London

 

Bridgeman Road project is a refurbishment project of a three-storey house with an extension of the roof with a dormer. The outcome is a joyful interior with bold use of colours and materials. 

 

Loop House is like a Lego box filled with colours and textures, rooms separated by portals, changing finishes and a flood of natural light. On the ground floor, we experimented with a new layout diagram that allows us to circle around the central core. The large openings between the rooms are not always aligned (like in the Mies Van der Rohe’s German houses), increasing the sense of surprise as we move through this narrative plan. We imagined large gatherings, long Scorsese-like camera movements through the space, and children playing hide and seek. We insulated and clad the extension in white tiles and opened it with corner sliding doors and a massive bifold window. The boundary between the garden and the house almost disappears; insects, smells, light and colours flow in and out. 

Architect                       

Unagru Architecture Urbanism

Structural Engineer      

Structures Made Easy

Contractor

House Fixers Limited

Photographer & Videographer

Tim Crocker

Video Editor

Leo King

Completion year    

2023

Area                       

200 sqm

Project budget       

< £500,000

bottom of page