top of page
Grosio Sports Centre Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
Grosio Sports Centre Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors

Historical centre

improved traffic management and layout reduce access to historical centre, while de ning a new square in front of the church and a network of pedestrian connections 

the new building marks the threshold between historical and modern city 

pause / monumental block 

city margin/new centrality

modern urban expansion

Grosio Sports Centre Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
Grosio Sports Centre Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
Grosio Sports Centre Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors
Grosio Sports Centre Unagru Architecture Urbanism Landscape Interiors

Grosio Sports Centre 
Grosio, Northern Italy

 

The urban layout proposal studies the existing mobility networks and provides a physical limit to the small town of Grosio, by placing the new sports facility building as a cornerstone. The sports centre’s and parking’s impact are reduced by taking advantage of (and underlining) an existing change in elevation. The centre’s main elevation is marked by a single sloping eaves line. 

Team members

With Studio Restart (Vittorio Santangelo, Mattia Leone, Danilo Lacone), Paolo Prevedini, Anna Sirica

 

Client

Municipality of Grosio

Completion year    

2021

Area                       

110 sqm

Project budget       

€ 3,100,000

bottom of page