press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Studdridge Tiny Courtyard

Location: 

Parsons Green, London

Status: 

Completed, 2018

When we first met the owners of this property, construction was about to start to on their home with a different design idea. The concept was to extend into the basement, at the rear as well as the roof of this terraced house in Parsons Green. The owners just didn't feel quite happy with the idea, so they approached us to have a review of the design. This is not how we normally work, however on this occasion we agreed to take a look and see if we could help with a design solution the owners were totally happy with.

 

For this project we had to work within the agreed structural elements, our client did not want to start the work from the beginning again. We helped the client understand the spatial, logistic and economic implications of the different proposals we put forward and were able to find a design concept that worked. 

The finished project has delivered a flexible ground floor, opening up to a small courtyard at the rear of the property which lights the spine wall of the home. The project is completed with bespoke joinery, maximising the space available. 

 

"Working with Unagru was so easy. They instinctively understood what we needed and created design solutions we could not have dreamed of. We love our house, it is now a family home that we all enjoy spending time in together.' NH

Unagru_15 Studdridge Street_s_04.jpg
Unagru_15 Studdridge Street_s_09.jpg
Studdridge Contemporary kitchen.jpg
 
 

The backstory, tbc

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
 

The Project

Basement, rear, side and roof extension of a Victorian terraced house. 

 

 

 

Layout and main spaces:

We finally followed the whole detailing and construction process with the clients. The ground floor was made more fluid, complex and bright through the introduction of two steps between the front and rear areas, and the opening of a small courtyard to light the spine wall area.

 

The side return extension area was treated as a much more contemporary part of the composition, with flush edges and stone finishes. The basement, with a guest bedroom, utility and storage facilities as well as media and playroom, was detailed a non-compromising contemporary space.

 

A wide opening towards the garden provided ample lighting. The staircase to the basement has been designed as a piece of joinery, connected with the storage under the stairs and the basement structure through a full height timber railing.

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
Long section.jpg