Unagru Limited

LG3 Cell Studios

23-27 Arcola Street

London E8 2DJ

Tel. 07563974535

Email: mail@unagru.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Houzz - White Circle

Studdridge tiny courtyard

Basement, rear, side and roof extension of a Victorian terraced house. Construction was due to start to extend in the basement, at the rear as well as the roof of a terraced house in Parsons Green, when the clients approached us to overlook the design aspects of the project. We reviewed the information and proposed a number of alternative design concepts, that were compatible with the structural constraints.

We helped the client understand the spatial, logistic and economic implications of the different proposals. We finally followed the whole detailing and construction process with the clients. The ground floor was made more fluid, complex and bright through the introduction of two steps between the front and rear areas, and the opening of a small courtyard to light the spine wall area. The side return extension area was treated as a much more contemporary part of the composition, with flush edges and stone finishes. The basement, with a guest bedroom, utility and storage facilities as well as media and playroom, was detailed a non-compromising contemporary space. A wide opening towards the garden provided ample lighting. The staircase to the basement has been designed as a piece of joinery, connected with the storage under the stairs and the basement structure through a full height timber railing.

2018

Status:

Completed May 2018

Area:

Parsons Green

Client/Budget:

Private/Confidential